Aktivt

äventyr

Vår tjänster

Det finns så mycket att göra och upptäcka i landet med 10.000 sjöar. Vi vill gärna hjälpa er för att göra det mesta av er semester.

Mat

Vill du starta dagen med en god måltid? Frågor om lunch eller kvällsmat?

Läs vidare för mer information.

BBQ

Njut mitt i naturen med en öppen eld, BBQ eller en ”skottelbraai”.

Grupppen

Vi har rum för en stor grupp, liten grupp eller som ett par.

Fiska

Om du gillar att fiska är Värmland ett perfekt ställe där vi har vackra sjöar.

Internet & Television

Vi har gratis internet i alla byggnader, för vem idag kan vara utan internet?

Cyklar

Njut av att cykla genom naturen och utforska omgivningen på samma gång.

Omgivning

Sunne är en fin plats i Värmland som är perfekt för både ung och gammal.

Skidåkning

På vintern är skidåkning och längdskidåkning några möjligheter till aktiviteter.

Promenera

De finaste promenad lederna finns på gångavstånd. Njut av naturen under promenaden.

Wellness

Vill du njuta av din semester på ett avkopplande sätt? Selma Spa ligger runt hörnet.

Övriga aktiviteter

Det finns så mycket att göra i området och det finns en aktivitet för alla.

Frukost, Lunch & amp; middag

I den separat placerade byggnaden, Nybo Kök, serverar vi vår omfattande frukost buffé från 08.00 till 9.30. Om ni vill komma en annan tid går det alltid i samråd.

Förutom kaffe, te, mjölk och apelsinjuice kan du välja mellan olika sorters bröd och knäckebröd, pålägg, kokta ägg, musli, yoghurt och annat.

Om ni har önskningar, allergier eller går på diet, var snäll att meddela oss så att vi kan ta hänsyn till det.

Njut av din dag.

Om ni har en lång resa framför er eller om ni bara vill åka på utflykt för att se den fina omgivningen och inte vill oroa er över lunchen kan vi, mot en avgift, göra det åt er. Om ni säger till dagen innan att ni vill ha färdiggjord mat att ta med er så står det klart när ni åker.

Gruppen

Sunne Hembygdsgård B&B kan motta grupper upp till 50 personer. Ideellt för en familjeutflykt, teambuilding, idrottsförening, klubbar, företag, kyrkoförsamlingar, vänner och alla andra grupper som tillsammans besöker Sunne. Såklart för en men också fler nätter. För en vecka, mitt i veckan eller en helg. För alla möjligheter finns en lösning. Kontakta oss för din lösning.

BBQ

På ansökan finns en BBQ eller en hängande stekhäll att använda över öppen eld. Vi har tallrikar, bestick och glas tillgängliga för de som vill låna. Maten får du ta med själv. Något att dricka har vi, men extra kostnader tillkommer då.

Vi antar att ni lämnar allt städat efter ni är klara.

Vid perioder av svår torka kan det hända att man inte får elda. Håll koll på väderrapporten.

Fiska

En av svenskarnas nationella hobbys, att fiska.

Att fiska går i princip i alla sjöar. Om du vill fiska är det smart att checka vid en lokal turistbyrå om du behöver tillstånd. Det behövs inte alltid, men oftast är det så. Ett tillstånd kostar inte mycket och finns att köpa vid turistbyrån.

Cyklar

Sunne Hembygdsgård B&B har ett antal cyklar som hyrs ut. De hyrs ut för hela eller halva dagar. Det är idealt för att se den fina omgivningen eller för att njuta. Om ni vill ha mat på resans gång kolla under På vägen.

Internet & TV

På grund av ett stort nätverk med WiFi hotspots finns det bra WiFi-åtkomst på hela terrängen. Internet är gratis för våra gäster. I frukostrummet finns förutom en gemensam TV möjlighet att spela spel, läsa eller bara prata. Till exempel går det att prata om den fina omgivningen, hitta nya vänner och gå och utforska tillsammans.

Omgivning

Värmland är en populär semesterdestination. För vuxna, men också för barn, då naturen är den största lekplatsen i Värmland. Sunne har också en hel del andra aktiviteter att erbjuda: promenader, skidor, simning, wellness, fiske, golf och många andra outdoor-aktiviteter finns att hitta i och runt Sunne.

Skidåkning

Ungefär 8 kilometer från Sunne Hembygdsgård B&B ligger Sunne Skiresort. Här kan du åka upp på berget med en lift för att sedan åka ner med skidor eller snowboard. Kolla på deras webbsida www.skisunne.se för mer information. Vår B&B är såklart också öppen på vintern.

Promenera

Runt Sunne Hembygdsgård B&B finns en promenadled på ungefär 3 kilometer. Den är rolig att följa och längden är ideal för små barn. Den går rakt genom skogarna.

Dessutom finns det Sundsbergsleden, en promenadled på ungefär 6 kilometer med start vid Selma Spa. En led med fina utsikter, genom historiska skogar och längs en damm. Rikligt strött med flora och fauna. Det finns till exempel 7 sorters hackspettar.

Ett annan måste, längs E45, är Tossebergsklättern. Ni går då upp lite i bergen, men utsikten är hisnande. På vintern finns det många längdskidspår.

Welness

Mitt emot Sunne Sommarland, på andra sidan vägen finns Selma Spa Resort. Ett stort spa och wellness center som erbjuder många möjligheter. Se  www.selmaspa.se för mer information.

Övriga aktiviteter

I Sunne och i omgivningen händer det. Förutom de nämnda aktiviteterna finns det massor med andra aktiviteter, både i omgivningen och lite längre bort. Ridning, bygga flottor, åka i kanot, älgparker, smådjurszoo eller bara ta det lugnt. Allt kan och allt går att göra med Sunne Hembygdsgård B&B som central bas.

Fråga oss vid receptionen för möjligheterna, eller fråga vid turistbyrån i Sunne.